Over Mij

28 april 2016

Over Leonie’s Piercingshop
Over Leonie's PiercingIk ben Leonie Haverkamp en piercer sinds 2008. In november dat jaar heb ik het vak geleerd in een andere shop en daarna ben ik begonnen met de shop aan huis aan de Oenenburgweg 73 te Nunspeet. Door familie, vrienden en vrienden van vrienden te piercen, kon ik het vak meer onder de knie krijgen en sparen voor een echte shop. Toen ik alles bij mekaar had, wat nodig was voor een goede professionele shop, heb ik de shop laten keuren door de GGD. Deze werd goedgekeurd en toen kon ik helemaal knallen met de shop.

In 2012 werd het tijd om het ouderlijk nest te verlaten en op mezelf te gaan wonen. Ik vond een appartement aan de Krommekamp 14 te Harderwijk waar voldoende plek voor mij was en de shop. De shop werd hier 2 keer zo groot als wat ik had, dus was helemaal blij met deze ruimte. Een maandje later kreeg ik de sleutel en zijn als een malle gaan klussen om de shop voor elkaar te maken. Een week later ging de shop open.

Ik merkte toen al snel dat de shop in Harderwijk beter loopt dan in Nunspeet. Ik had altijd een fulltimebaan ernaast en deed in mijn vrije tijd de shop. Best pittig, maar hield het goed vol. Helaas na een half jaar op mijzelf gewoond te hebben, raakte ik mijn fulltimebaan kwijt. Wat ik natuurlijk erg jammer vond i.v.m. toekomstplannen die op mijn lijstje stonden. Maar al gauw begon de klandizie van de shop meer te groeien en kreeg ik het steeds drukker.

We kregen meer voorraden en begonnen te verkopen op de braderie in Ermelo. Wat een enorm succes was! Al gauw werd duidelijk dat een fulltimebaan niet meer in het plaatje zou passen. Na 5 maanden heb ik een parttimebaan kunnen vinden, wat ik prima kon combineren met de shop en braderieën in Ermelo. Helaas moest ik na een jaar en 8 maanden afscheid nemen van mijn lieve collegaatjes met nog geen uitzicht op een andere parttimebaan. Maar wel uitzicht op de braderieën die om hoek kwamen met dit keer niet alleen in Ermelo, maar nu ook in Epe. Dus lekker bezig! Na de braderieën had ik het nog steeds zo druk in de shop met een heleboel leuke klantjes, dat een parttimebaantje ernaast er toch niet meer bij in zat en had ik besloten om fulltime in de shop te gaan werken.

Nu ben ik al aardig wat jaartjes bezig met mijn passie en werk met volle 200% aan mijn shopje. Ik hoop het nog heel lang te kunnen doen en dat de shop mag uitgroeien tot een grotere shop.